Acţiune de curăţenie demarată de comuna Batoş şi municipiul Reghin

Anul VI, nr 81 | 25-03-2015 | Codruţa ROMANȚA | 0 comentarii
Acţiune de curăţenie demarată de comuna Batoş şi municipiul Reghin

O sâmbătă de martie frumoasă şi prosperă, putem spune, chiar dacă soarele a refuzat să apară. Comuna Batoş a dat, încă odată, un exemplu pozitiv pentru cei din jur printr-o acţiune menită să atragă atenţia celor nepăsători faţă de mediul înconjurător.

Chiar dacă drumul ce leagă municipiul Reghin de localitatea Dedrad nu face parte din zona administrativă a comunei Batoş, Dinu Cotoi a luat iniţiativa de a face ceva în privinţa mizeriei de pe acest drum de legătură, considerând această acţiune necesară.

A mobilizat un grup numeros de voluntari, au renunţat la costum şi cravată, încălţând cizmele de cauciuc, s-au înarmat cu uneltele necesare, topoare, drujbe, furci şi tot ce au considerat util pentru această acţiune de igienizare, care într-un final a dat un rezultat mult aşteptat.

Voluntarilor din Batoş li s-au alăturat şi persoane din Reghin în frunte cu primarul municipiului, Maria Precup. „Dinu  a avut o idee foarte bună, dar eu sunt îngrijorată. Nu am crezut că poate fi atât de multă mizerie în municipiul Reghin. Este un lucru foarte urât pentru că nu ne îngrijim mediul pe care l-a dat Dumnezeu. Le mulţumesc colegilor mei pentru că au răspuns afirmativ într-un număr atât de mare indiferent de vârstă. Sper ca efortul de astăzi să nu fie inutil şi ar trebui fiecare să vină o zi să strângă mizeria pentru ca să realizeze că este un mare păcat să le aruncăm, deoarece aceste ambalaje nu se deteriorează, strică aspectul şi mediul” a declarat Maria Precup, primarul municipiului Reghin. Primăria municipiului are mobilizaţi câţiva poliţişti pentru a da amenzi celor care aruncă gunoaie, însă nu sunt suficiente organe de ordine pentru „a-i trimite înafara ariei locuibile. Poliţia dă foarte multe amenzi în acest sens, dar nu avem cum să acoperim toată zona municipiului”. a completat edilul municipiului Reghin. Maria Precup s-a gândit să mobilizeze şi Poliţia Locală şi angajaţii primăriei într-o astfel de acţiune „vrem să facem o acţiune de a vărui pomii din centrul oraşului şi de a curăţa stâlpii”

Dacă am fi reuşit să facem o fotografie cu „Înainte şi După”, cu siguranţă aţi fi observat mai uşor munca depusă. „Văzând starea în care se află marginea Drumului Judeţean de la Reghin spre Batoş, în special porţiunea de la Reghin spre Dedrad, am hotărât împreună cu domnul viceprimar şi doamna primar de la Reghin, să acţionăm şi să facem curăţenie. Consider că tuturor ne place să avem curăţenie în jurul nostru, în casă şi gospodărie şi chiar în natură, pe unde trecem zi de zi. Sunt lucruri pe care le facem şi nu se văd, dar curăţenia se vede oriunde şi face prima impresie la intrarea într-o localitate” a declarat primarul Dinu Cotoi.

Voluntarii implicaţi au văzut cu ochi buni această acţiune, primarul Dinu Cotoi susţinând faptul că „este necesar să facem voluntariat şi le mulţumesc celor care au participat. Sper ca din acţiunea noastră să înveţe mai ales cei tineri, să ia exemplu şi sper să se păstreze curăţenia pe care noi o facem azi aici”. Nu este prima dată când locuitorii comunei Batoş sunt implicaţi în voluntariat şi acţiuni de curăţare, aceştia au mai participat şi cu alte ocazii la acţiuni demarate de Primărie.

Vegetaţia lemnoasă a fost încărcată în tractor, depozitată într-un loc sigur ca mai apoi să se găsească o familie care are nevoie de lemn de foc.

 

Acţiune de curăţenie demarată de comuna Batoş şi municipiul Reghin Acţiune de curăţenie demarată de comuna Batoş şi municipiul Reghin Acţiune de curăţenie demarată de comuna Batoş şi municipiul Reghin

Comentarii adaugate (0 comentarii)

Adauga comentariu

CAPTCHA Image

Arhiva

Martie, 2018
L M M J V S D
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Oferta de servicii

S.C. GLIGA COMIMPEX S.R.L., pentru promovarea produselor şi a serviciilor dvs., vă pune la dispoziţie următoarele:

- prin programul de televiziune "Gliga TV" (īntre orele 1400-1730, 1900-2200) şi canalul de publicitate (?ntre orele 2200-1400, 1700-1900) posibilitatea de a vă regăsi prin anunţuri, videotext, clipuri publicitare.

 

- prin ziarul "Glasul Văilor" (ziar bilunar, cu un tiraj de 8000 de exemplare ce se distribuie gratuit la toate chioşcurile de ziare cāt şi īn cutiile poştale)

 

Pentru anunturi si videotext puteti sa ne contactati direct la sediul societatii din Reghin, str. scolii nr. 14, Tel. 0265 513031

Pentru clipuri publicitare contactaţi departamentul de marketing de la sediu societăţii sau la tel. 0744 563304,
e-mail: crinalaszlo @ gligatv.ro